• 5/09/12

Kort geding noodzakelijk bij de overgang van ijshockeyer Nick de Jong?

5 september 2012 – Gisteren stond een artikel in het AD Den Haag over ijhockeyer Nick de Jong. De international wil het komende seizoen Eindhoven Kemphanen verruilen voor de Haagse bekerwinnaar HYS. IJshockeyvereniging Kemphanen stelt echter dat Nick de Jong reeds een overeenkomst heeft gesloten met de Brabantse vereniging. Een impasse lijkt te ontstaan: is er nou wel of geen contract ondertekend?

International De Jong

Nick de Jong behoort tot de betere verdedigers van Nederland en volgens Nico van Galen – technisch bestuurslid van Kemphanen – is hij zelfs de beste verdediger van Nederland. Kemphanen stelt dat De Jong wel degelijk een overeenkomst met Kemphanen overeen is gekomen en de Brabanders willen hem daarom aan zijn contract houden. De Jong – die overigens zelf van mening is dat er helemaal geen overeenkomst tot stand gekomen is – komt het komende seizoen het liefste uit voor HYS.

Overschrijving

Voorzitter André Janssen van HYS gaf te kennen de international graag aan zijn selectie toe te voegen. Volgens hem is de overschrijving reeds aangevraagd bij de Nederlandse IJshockeybond (NIJB). Kemphanen heeft twee weken de tijd om tegen deze overschrijving te ageren. Mocht Kemphanen hiertoe overgaan dan is HYS voornemens een kort geding procedure op te starten zodat De Jong alsnog komend seizoen voor de bekerwinnaar kan uitkomen.

Contact

Frederik Hendriklaan 59A

2582 BT Den Haag

Over ons

De sportadvocaat is een initiatief van Zwan Advocaten. Passie voor ons vak, passie voor sport en een goede kennis van de markt is wat ons als sportadvocaten onderscheidend maakt.