• 26/03/12

IJshockeyers Ruijters Eaters Geleen veroveren de landstitel

Geleen won gisteren voor het eerst de landstitel in een volgepakt Uithof. De Limburgers wonnen de beslissende vijfde wedstrijd met 1-7 (2-1, 2-0, 3-0).van HIJS The hague. Geleen had de voorgaande twee duels in Den Haag verloren, maar was gisteren in de beslissende wedstrijd van de play-offs superieur.

HIJS The Hague begon net als de vorige twee duels sterk aan de wedstrijd. Het overwicht werd echter niet beloond met doelpunten. De thuisploeg kwam namelijk al in de eerste periode met 0-2 achter door treffers van Lars van Sloun en Shawn Collymore. International Tony Demelinne zorgde nog even voor hoop in de Haagse harten met een fraaie individuele actie in de 16e minuut (1-2).

Na de rust ging het echter mis voor de thuisploeg. Na vijf minuten powerplay wist Kay Gielen namens Geleen te scoren (1-3). Niet veel later maakte de pijlsnelle Matt Glasser er 1-4 van en daarmee was de wedstrijd eigenlijk al vroeg beslist. Lars van Sloun maakte het feest van Geleen compleet met zijn tweede doelpunt van de avond (1-5). In de slotfase liep Geleen door goals van Collymore en Mike Looby zelfs uit naar 1-7 en legde de Limburgers voor het eerst beslag op het kampioenschap.

Contact

Frederik Hendriklaan 59A

2582 BT Den Haag

Over ons

De sportadvocaat is een initiatief van Zwan Advocaten. Passie voor ons vak, passie voor sport en een goede kennis van de markt is wat ons als sportadvocaten onderscheidend maakt.