• 14/06/12

De K.N.L.T.B. nodigt clubs uit voor een gesprek

HLTC Leimonias veroverde afgelopen zondag haar 20e landskampioenschap. De Haagse club kreeg de titel echter wel eenvoudig in de schoot geworden omdat finaletegenstander ALTA uit Amersfoort drie van haar topspeelsters miste vanwege internationale wedstrijdverplichtingen. Hierdoor had ALTA te weinig dames die speelgerechtigd waren en dupeerde de Amersfoortse tennisclub daarmee de finale.

protest aangetekend

Teammanager Fan Jacobus van HLTC Leimonias vindt het belangrijk dat er een evaluatievergadering van het afgelopen tennisseizoen gaat plaatsvinden. Zo geeft hij te kennen dat er inmiddels protest is aangetekend tegen de indeling van Popey Gold Star en Amstelpark omdat die dezelfde organisatie en hoofdsponsor hebben. Dit is toch een soort van competitievervalsing in de ogen van Fan Jacobus. Daarnaast vindt hij het ook echt niet kunnen dat de ALTA de finale van de playoffs dupeerde doordat er te weinig dames speelgerechtigd waren. Naar zijn mening had ALTA zich in de halve finale tegen Helderse TC moeten terugtrekken.

evaluatievergadering noodzakelijk

Dat er iets moet veranderen moge duidelijk zijn. Een finale zoals afgelopen zondag mag niet meer voorkomen. De komende periode zullen zowel clubs als de bond kritisch moeten kijken hoe zij de regels aan kunnen passen en hoe zij dergelijke incidenten in de toekomst kunnen voorkomen. Naar verwachting zal er in juni nog een evaluatievergadering plaatsvinden.

Bron: AD

Contact

Frederik Hendriklaan 59A

2582 BT Den Haag

Over ons

De sportadvocaat is een initiatief van Zwan Advocaten. Passie voor ons vak, passie voor sport en een goede kennis van de markt is wat ons als sportadvocaten onderscheidend maakt.