BLOG BERICHTEN

31/08/17

Gerechtshof 21 juli 2017: Sliding tijdens het voetbal wordt zwaar bestraft

Talloze mensen spelen in hun weekend een lekker potje voetbal, sommigen op amateurniveau, sommigen op profniveau. Elke voetbalwedstrijd gaat gepaard met verschillende onvermijdelijk overtredingen en de eventueel daaruit voortvloeiende rode kaarten en blessures.

8/03/13

Wat zijn de tuchtrechtelijke gevolgen van de bekentenis van Michael Boogerd?

De verdachtmakingen over dopinggebruik van Michael Boogerd waren de laatste weken zo talrijk dat zijn bekentenis over dopinggebruik niet als een grote verassing kwam.

25/01/13

Sportrechtadvocaat Richard van der Zwan staat beroepswielrenners bij

25 januari 2013 – De dopingbiecht van Lance Armstrong is een zoveelste klap voor de door schandalen geteisterde wielersport.

30/11/12

De FIFA en UEFA ranglijst

Niet lang geleden – op 24 augustus 2011 – stond het Nederlands elftal op de eerste plaats van de FIFA ranglijst.

5/09/12

Kort geding noodzakelijk bij de overgang van ijshockeyer Nick de Jong?

5 september 2012 – Gisteren stond een artikel in het AD Den Haag over ijhockeyer Nick de Jong.

20/08/12

Dient een sportvereniging de Arbowet na te leven?

Een veelvoorkomende vraag bij verenigingen is of zij onder de Arbowetgeving (Arbeidsomstandighedenwet) vallen. Bij een sportvereniging verrichten verscheidene mensen werkzaamheden ten behoeve van de club.

7/08/12

Match-fixing: UEFA onderzoekt met behulp van detectiesysteem naar verdachte wedstrijden

7 augustus 2012 – Vandaag maakte de UEFA bekend dat zij onderzoek verricht naar match-fixing in de Europa league. Met name de kwalificatiewedstrijd voor de Europa League tussen het Noorse Aalesund en KF Tirana uit Albanië wordt verdacht van afgesproken werk.

9/07/12

Armstrong sleept het antidopingagentschap USADA voor de federale rechter

9 juli 2012 – Zojuist werd bekend dat 7-voudig tourwinnaar Lance Armstrong het Amerikaanse antidopingagentschap voor de rechter sleept.

27/06/12

Riccardo Riccò vecht lange schorsing aan bij het CAS

27 juni 2012 – De 28-jarige Italiaanse wielrenner Riccardo Riccò werd onlangs voor 12 jaar van deelname uitgesloten aan wedstrijden.

14/06/12

De K.N.L.T.B. nodigt clubs uit voor een gesprek

HLTC Leimonias veroverde afgelopen zondag haar 20e landskampioenschap. De Haagse club kreeg de titel echter wel eenvoudig in de schoot geworden omdat finaletegenstander ALTA uit Amersfoort drie van haar topspeelsters miste vanwege internationale wedstrijdverplichtingen.

4/06/12

EK-poules: wat moet en wat mag?

Met het EK voor de deur worden binnen verschillende bedrijven en stamkroegen weer EK-poules ingevuld. Speler proberen op basis van bepaalde kennis en een gezonde dosis geluk de juiste winnaar te voorspellen.

29/05/12

Wet van Dam ook betrekking op verenigingen?

Op 1 december 2011 is de Wet van Dam in werking getreden. Deze wet legt het stilzwijgende verlengen van overeenkomsten van bepaalde tijd grotendeels aan banden.

Contact

Frederik Hendriklaan 59A

2582 BT Den Haag

Over ons

De sportadvocaat is een initiatief van Zwan Advocaten. Passie voor ons vak, passie voor sport en een goede kennis van de markt is wat ons als sportadvocaten onderscheidend maakt.